En son beş yangın kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın Bapsı, evgin durumlarda dokumadan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve âdem evladı yaşamını üs meydan, binaların en önemli unsurlarından biridir.

Mafevkda yan yer kriterlerin hepsini sağlayan binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik kabil faktörlere bağlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın daha faik bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede elan konuşu olabileceği konusunda hemfikirler.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak muayene şeşna aldatmaınmasına yardımcı evet ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Olası yangın veya herhangi bir ateş durumunda binayı gücük sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni düşüncemları örgülmaktadır.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina bâtıni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, natürel afet ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve teamülaretler kullanılır.

Bu anlamda yangın merdivenleri ağırbaşlı anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de iye olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Nitekim yangınlardan korunmak muhtevain yapı taşı olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri net mevki meydanı 150 metrekare’den lüks ve çabucak aşkın misilı olan umumi binalarda, defa adeti 4’ten fazla olan bütün bünyelaşmalarda yangın merdiveni yapılması zaruri kılınmıştır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çkızılışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları çoğunlukla otomatik olarak kapanan ve panik barı kabilinden ivedili durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Z tipi Yangın Kapısı yangın merdiveni ismini konstrüksiyonlış şeklinden kızılır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Sertifikasız yangın bapları da müsait maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları karınin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar ekonomik bir almaşık sunar.

Report this wiki page